Wij verwelkomen je graag!

Even voorstellen..

Hallo allemaal,
Wij zijn Gerben, Sanne, Pleun, Lot en Siebe de Groot. Jarenlang hebben wij de droom gehad om ooit een eigen camping te runnen en zo samen met onze kinderen te genieten van het gezonde buitenleven.

Droom werd werkelijkheid

In 2020 mocht onze droom werkelijkheid worden en zijn wij de nieuwe eigenaren van camping Zonnehoeve geworden, waar we de rustig gelegen boerderijcamping mochten voortzetten op de ingeslagen weg met oog voor ruimte, duurzaamheid en biodiversiteit.

De eerste jaren

Onze start was spannend en onzeker. Een paar dagen na de sleuteloverdracht moesten alle campings in Nederland sluiten. Niemand wist hoever de covid-maatregelen zouden gaan en wij wisten, als de camping niet voor de zomervakantie open mag kunnen we het te-koop-bord weer terug in de tuin zetten. En wie wil in zo’n tijd een camping kopen?

Gelukkig is dat doemscenario geen waarheid geworden en hebben we de rustige periode benut om ons huis leefbaar te krijgen en de camping te leren kennen. Achteraf gezien niet gek, om met (toen nog) twee kleine kinderen je woonruimte op orde te hebben voordat de gekte losbreekt.

Want dat gebeurde. Vanaf het moment dat we open mochten heeft de camping continu een hoge bezetting gehad. Kamperen in Nederland wordt populairder en steeds meer mensen weten onze camping –die toch wel uniek in de regio blijkt te zijn- te vinden.

Zo druk als een klein baasje

De contrasten tussen de zomer en winter zijn enorm. Waar we in de zomer continu worden geleefd door gasten, schoonmaakwerkzaamheden en onze kinderen, kunnen we in de winter zelf de dagen invullen. Maar als je denkt dat we het in de winter rustig hebben, heb je het mis. En dat doen we -weten we ondertussen- zelf. Wij krijgen namelijk enorm veel energie van veel projecten tegelijk, van verbouwingen en van het terrein mooier maken. En hoe sneller dat gaat en hoe drukker wij het daardoor hebben, des te groter is de kik.

Nu vraag je je vast af of onze droom in werkelijkheid net zo romantisch is zoals het hierboven staat omschreven. ‘Samen met onze kinderen genieten van het gezonde buitenleven’. Dat genieten doen we zeker, maar als je zelf wel eens geprobeerd hebt om met drie kleine kinderen buiten te klussen (en dan bedoelen we ook echt grote klussen waar je niet zomaar mee klaar bent), dan weet je waarschijnlijk het antwoord al.. In werkelijkheid hebben we ontzettend veel geluk met een aantal enthousiaste en lieve vrijwilligers die ons overal bij helpen. Zonder hen was het niet gelukt om de camping zodanig op te knappen.

Het meest trots op

Op voorhand is het maar de vraag wat voor doelgroep er op je camping afkomt  -en eerlijk gezegd hadden we op voorhand ook geen idee hoe belangrijk een fijne doelgroep is- maar als we ergens geluk mee hebben is het wel de positiviteit en de dankbaarheid van onze gasten. De variatie in gasten en hun visie inspireert en zorgt voor mooie gesprekken, ontmoetingen en verbindingen.

We hopen dat iedereen die bij ons komt kamperen net zo kan genieten van de fijne sfeer, de natuur en de rust.

Hopelijk tot ziens op onze camping!

Spring naar toolbar