Blijf op de hoogte!

{Radio Rijnmond – 12 MEI 2020} – klik HIER voor het fragment

Camping Oudenhoorn hoopt op goede zomer na versoepeling coronamaatregelen

{Radio Rijnmond – 3 MEI 2020} – klik HIER voor het fragment

Kersverse campingeigenaar verbaasd over toestaan van dagrecreatie: ‘alsof je ’s nachts besmettelijker bent’

Twee dagen nadat Gerben en Sanne de Groot hun camping openden in Oudenhoorn, konden zij alweer sluiten vanwege de coronamaatregelen. Anderhalve maand later staan ze versteld dat campings in het Groene Hart al wel weer open mogen voor nachtrecreatie. “We snappen het wel, maar vinden het lastig te verkopen aan onze gasten.”

Na maanden van voorbereiding kregen Gerben en Sanne de Groot in maart slecht nieuws over hun camping Zonnehoeve. Hun camping moest twee dagen na de opening dicht vanwege de coronamaatregelen. “Dat was een hele valse start”, vertelt Gerben op RadioRijnmond. “Als je zolang naar iets toeleeft, dan is het heel zuur als je niet kunt starten.”

“In de week dat corona in Nederland groter werd, was het al spannend of we überhaupt naar de notaris konden.” Toen de afspraak nog door kon gaan, was de klap nog groter toen bleek dat het coronavirus grote gevolgen had voor hun camping. “Drie dagen daarna kregen we te horen dat de camping niet open mocht gaan. Dan sta je wel even met je handen in het haar van: ‘Wat nu?’.”

‘We kunnen niet wachten’

In verband met uitgestelde inkomsten, hopen Gerben en Sanne hard dat de maatregelen worden versoepeld. “We hopen dat we snel open kunnen. We zijn er klaar voor en kunnen niet wachten de eerste gasten te verwelkomen.”

Sinds afgelopen woensdag is dagrecreatie weer toegestaan in regio Rotterdam, op Goeree-Overflakkee en op Voorne-Putten. Maar hier hebben vooral de grotere campings profijt van, volgens De Groot. “Het is niet zo dat wij sinds die regeling ineens weer inkomsten hebben en gasten over de vloer. Aan de ene kant snap ik die maatregelen, maar wij hebben er helaas nog niet veel profijt van dus hopen dat nachtrecreatie ook snel weer wordt toegestaan.”

De reden voor de versoepeling is bij Gerben ook niet duidelijk. “Gekscherend zei ik al: Is de kans dat je ’s nachts iemand besmet dan groter? Maar het gaat er vooral om dat…. Lees verder →

 

{RTV Rijnmond – 16 APRIL 2020} – klik HIER voor het filmpje

Camping Zonnehoeve heeft hoop ondanks valse start door corona

De Stichting Vrije Recreatie heeft in een brief aan de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond gevraagd of kleine campings weer open mogen. Campings passen volgens de stichting makkelijk in de anderhalve-meter-economie. Ook camping Zonnehoeve in Oudenhoorn ziet dat graag gebeuren.

De camping heeft vijftig plekken van 100 tot 120 vierkante meter. “We hebben hier ruime plaatsen. Mensen zijn buiten en ver bij elkaar vandaan”, vertelt Sanne de Groot van camping Zonnehoeve. Ook benadrukt zij de grootte van het sanitair op haar terrein.

Gerben de Groot denkt dat Zonnehoeve zich aan de coronamaatregelen kan houden: “Stel dat we met 25 plekken open gaan, waar zeven tot acht meter ruimte tussen elke plek is, dan heb je helemaal genoeg. In de supermarkt of bouwmarkt heb je veel minder afstand. Met 25 plekken zijn we al blij en kunnen we aan de slag. Mochten mensen de toiletten of douches nodig hebben, dan kunnen we eventueel ook een schema opstellen.”

Valse start

De noodgedwongen sluiting van de camping is extra vervelend voor familie De Groot, omdat ze slechts twee dagen voor de aankondiging van de coronamaatregelen eigenaar van de Zonnehoeve werden. Het hebben van een eigen camping was een grote droom voor hen.

“Het was een valse start van onze onderneming”, blikt Gerben terug. Sanne vult aan: “We hadden er ontzettend veel zin in. Als je op het punt staat om te starten en je hoort dat het niet doorgaat, dan is het erg zuur.”

Het coronavirus is vooral op financieel gebied een probleem, zegt Gerben. “Wij zouden voor de zomer zeker open moeten, als onze droom geen nachtmerrie wil worden”, besluit Sanne.

Lees verder →

{Heraut – 1 april 2020}

– Ik vertrek –

Gerben en Sanne gaan voor altijd op vakantie…

Bleiswijk – Voor Gerben en Sanne de Groot wordt een droom werkelijkheid; ze hebben een camping gekocht en verhuizen samen met hun dochtertjes Pleun en Lotte naar het Zuid-Hollandse eiland Voorne-Putten waar ze de trotse eigenaren zijn geworden van Camping Zonnehoeve. Een ruime en rustig gelegen familiecamping in Oudenhoorn (nabij Hellevoetsluis).

Trees Borkus-Henskens

Op 20 maart werden de handtekeningen gezet waarmee de koop definitief werd gesloten, maar de droom dateert al van ver daarvoor. Bleiswijkers Gerben en Sanne kenden elkaar van vakantiewerk op diverse campings. Tien jaar geleden besloten ze samen op een camping in Frankrijk te gaan werken. Omringd door enthousiaste collega’s en vakantiegangers beleefden zij fantastische zomers en toen al werd de kiem gelegd voor de droom: een eigen camping.

Werken

Gerben (30) zullen veel sportliefhebbers nog kennen als voorzitter van tennisvereniging LTV Bleiswijk en zijn werk in het tennis- en squashcentrum Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn. Sanne (29) is een bekend gezicht in Bergschenhoek waar ze als juf in groep 8 van de Pius X school werkt. “We hadden het beiden naar ons zin, maar toch bleef de droom en het zoeken naar een plek waar je buiten kunt leven, met mensen om je heen in de natuur. Sinds wij ouders zijn geworden is dit gevoel alleen nog maar sterker geworden. Wie kon vermoeden dat wij onze droom zo dichtbij zouden vinden. Niet te ver van de familie en vrienden en precies wat we zochten! Waar we onze kinderen willen zien opgroeien; dagelijks om ons heen.”

Volg je droom

Een droom hebben is mooi, maar ook heel veilig. Een droom najagen is leuk maar ook heel spannend. Gerben: “Zo’n acht jaar geleden gingen wij voor het eerst naar de bank en vroegen advies hoe we onze droom zo snel mogelijk konden verwezenlijken. Elke dag, week en maand zijn we aan de slag gegaan om in kleine stapjes dichterbij ons doel te komen. Na vele (ook mislukte) projecten, investeringen en pogingen… Lees verder →

Spring naar toolbar