genoeg te doen
op Voorne Putten

Bernisse

Zwemmen, roeien, kanoën of strandspellen. De acht kilometer lange rivier met verschillende strandjes biedt de water-recreant veel mogelijkheden om zich te vermaken. Gemotoriseerde vaartuigen zijn niet toegestaan. Op de oevers bij Abbenbroek en Simonshaven zijn verschillende plekken met faciliteiten zoals (water)speeltuinen en toiletten. De oevers van de Bernisse zijn met bruggetjes met elkaar verbonden.

Beningerslikken

Op een paar minuten lopen van de camping, net achter de dijk, vind je de Beningerslikken. De bijna 300 hectare van dit natuurgebied langs het Haringvliet bieden rust en ruimte aan vogels als ganzen, wulpen en de blauwborst. Door de diversiteit in het landschap voelen veel vogelsoorten zicht thuis. Verderop aan het Spui is een uitkijktoren.

Eiland Tiengemeten

Tiengemeten is in beheer bij Natuurmonumenten. Op het eiland mag overal worden gewandeld. Er zijn drie verschillende wandelroutes uitgezet. Het informatiecentrum van Natuurmonumenten is gevestigd in de schuur Marguarithehoeve, nabij de aanlegplaats van de veerpont.  In de oudste polder van het eiland herstelt Natuurmonumenten het oude cultuurlandschap.

Vind je het leuk om mee te doen aan activiteiten die georganiseerd worden door natuurmonumenten? Kijk dan HIER naar de geplande activiteiten

Wereldstad Rotterdam

In Rotterdam bezoek je architectonische hoogstandjes zoals de Markthal, de Erasmusbrug en het Centraal Station. Liefhebbers van de havenactiviteiten vermaken zich tijdens een rondvaart met de Spido over de Maas. En ook voor de laatste modetrends, pop-up stores en hippe eetgelegenheden moet je écht in Rotterdam zijn.

Maasvlakte

De Tweede Maasvlakte is de modernste haven van Europa. De immense schepen, stapels containers en de altijd aanwezige bedrijvigheid en de grootsheid van het nieuwe land zijn spektaculair.

Het leuke van het gebied zijn de vele recreatiemogelijkheden; rondvaarten door de haven, fossielen zoeken op het strand, fietsroutes en vaarberbindingen, surfen, het bezoekerscentrum Futureland en een heerlijk weids strand om te genieten.Ook de charmante badplaats Oostvoorne ligt dichtbij.

Het contrast tussen de havenindustrie op de Maasvlakte en het prachtige strand is uniek in Nederland en een bezoek is echt de moeite waard.

Geocaching

Geocaching is een moderne variant op schat zoeken. Iemand verstopt op een leuke of bijzondere plaats een schat en anderen proberen die te vinden met de aanwijzingen die op internet (http://www.geocaching.com) over de schat te vinden zijn.
Voordat een cache gevonden kan worden, moet er meestal een route worden gelopen of een puzzel worden opgelost.

Het leuke aan geocaching is, dat je op plekken komt waar je anders nooit zou komen! Een site waar je caches op kunt vinden is geocaching.com of kijk in de App store of Play store voor de handige app.

Hellevoetsluis

De veelzijdigheid van het gebied vind je terug in Hellevoetsluis. In de 17e eeuw werd de Hellevoetse vesting aangelegd als oorlogs- en handelshaven. Om dit te versterken legde Jan Blanken in 1798 een zeesluis en het eerste stenen droogdok aan.

Ook was Hellevoetsluis een marinehaven, en in die tijd werd daar de door Piet Heyn veroverde zilvervloot aan wal gebracht. Het Tromphuys, het droogdok van Jan Blanken, het Ruyterhuys vernoemd naar Michiel de Ruyter en het Kruythuys zijn slechts een greep uit de in de vesting aanwezige bezoekmogelijkheden.

In de vesting zijn leuke eettentjes die je graag zullen ontvangen.

Spring naar toolbar