Droogdok Jan Blanken (Hellevoetsluis)

Voor jong en oud is een bezoek aan de maritieme reparatieplaats in Hellevoetsluis een unieke belevenis. Even terug in de tijd van de Grote Zeehelden. Kom innovatief ambachtelijk vakmanschap bewonderen in het historische Droogdok Jan Blanken.

Museumschip de Buffel (Hellevoetsluis)

De in Schotland gebouwde Buffel is van 1868 tot 1896 in dienst van de Koninklijke Nederlandse Marine actief geweest als ramtorenschip ter verdediging van de Nederlandse kustwateren. Als zodanig was de Buffel het eerste, volledig op stoom voortgestuwde schip van de Marine.

Dit museumschip is een uniek stuk maritiem cultureel erfgoed wat hoort bij de vestingstad Hellevoetsluis.

Lichtschip 12 Noord Hinder (Hellevoetsluis) gratis

De Noord-Hinder (Lichtschip No 12) is het laatste lichtschip dat gebouwd is in Nederland. Het licht had een bereik van 27 zeemijl en lag 18 meter boven de zeespiegel. Het licht van de lamp van 4200 watt werd versterkt door een fresnellens en gaf 2 schitteringen elke 10 seconden.

Mijnenveger Bernisse (Hellevoetsluis)

Deze historische Kustmijnenveger is het enige schip in West Europa in de AMS 60 klasse dat in de vaart is. De M.S. Bernisse ligt aan de Koningskade in de vestinghaven van Hellevoetsluis en is regelmatig te bezoeken. Een uniek schip maar rijke historie waar de vrijwilligers graag over vertellen.

Havens Rotterdam, Futureland

Dichter bij de modernste haven van Europa kan je niet komen. Ervaar zelf hoe het is als alles groot, groter of grootst is! In FutureLand sta je oog in oog met de ontwikkeling van het nieuwste havengebied van Rotterdam.
Maasvlakte 2 toont je niet alleen ’s werelds modernste containerterminals en grootste zeeschepen, maar ook de laatste innovaties in offshore. Nieuwsgierig naar andere Rotterdamse havenontwikkelingen? Verbaas je over de rol van digitalisering of kansrijke nieuwe vormen van energie.
Ontdek het fantastische uitzicht op Europa’s slimste terminals vanaf het Panorama Deck. Maak een unieke rondrit of -vaart door Maasvlakte 2. Waan je kraanoperator in de game Drop the Box. Of neem in de 360PortExplorer een kijkje achter de hekken. Het kan allemaal in FutureLand!

Spring naar toolbar