Vestingstad Hellevoetsluis

De schitterende ligging aan het uitgestrekte Haringvliet heeft een belangrijke rol gespeeld in het verloop van de geschiedenis voor Hellevoetsluis. Niet voor niets is het een ‘Vestingstad aan het Haringvliet’. De Vesting, met haar havens en verdedigingswerken, herbergen een rijke schat aan historie. Naast veel historie vind je in de vestingstad tegenwoordig gezellige horeca en evenementen.

Vestingstad Brielle

Brielle, in de middeleeuwen de vijfde stad van het gewest Holland, is een oude vestingstad en de bekendste bedevaartsplaats van Zuid-Holland. De grotendeels uit de 17e eeuw stammende vesting van Brielle is een rijksmonument en een van de best bewaard gebleven verdedigingswerken in Nederland.

Badplaats Rockanje (aan zee)

De kustplaats Rockanje ligt aan de westkant van het eiland Voorne Putten. Het dorp wordt omgeven door prachtige duinen en biedt alle vormen van recreatie voor jong en oud. Naast de populaire stranden heeft Rockanje veel te bieden. Musea, rijksmonumenten en voor vele actieve activiteiten is deze kustplaats zeker de moeite waard.

Rotterdam

Bezoek de architectonische hoogstandjes van deze wereldstad: de Markthal, het Centraal Station en De Rotterdam.

Met de auto rijdt u in 35 minuten naar het centrum van Rotterdam. Met het openbaarvervoer bent u er  binnen 1,5 uur. Met de camper naar Rotterdam? Je kunt dan het beste parkeren rondom het Nieuwe Luxortheater.

Skip to toolbar