Blijf op de hoogte!

{RTV Rijnmond  – 12 JULI 2022} – klik HIER voor het artikel, radiofragment en filmpje

Campinggasten niet jaloers op vakantiegangers bij Schiphol: ‘Wij zijn lekker aan het relaxen’

Reizen naar het buitenland voor goed weer? Dat hoeft niet meer, in ieder geval niet deze weken. De temperaturen lopen op tot 30 graden en volgende week wordt het waarschijnlijk nóg warmer. De campinggasten op Camping Zonnehoeve in Oudenhoorn kunnen hun geluk niet op. Helemaal als ze het afzetten tegen die lange rijen op Schiphol of reizigers die nog lang onderweg zijn naar hun vakantiebestemming.

Mira Brens, die met haar gezin op de camping verblijft, vertelt dat een vriendin van een van haar kinderen ’s ochtend om 4.00 uur haar bed uit moest, een lange reis moest maken naar Schiphol en nu nog in de rij staat. “Ik heb hen stiekem een foto gestuurd waarop je ziet dat wij lekker aan het relaxen zijn.” Dat ze op een Nederlandse camping zit die nog geen halfuurtje rijden is, haar heeft voor haar veel voordelen. “Voor ons was het geen lange rit en dus hadden we ook geen chagrijnige kinderen op de achterbank.” Na aankomst werd de tent opgezet en had Mira het gevoel dat ze er helemaal uit was.

De inmiddels drie jaar gepensioneerde Ton en Marja Boerma zijn ook niet jaloers op de mensen in de rij op Schiphol. “Als we dat zien dan vinden wij het heerlijk om in de buurt op de camping te staan”, zegt Marja. Ook haar wederhelft Ton denkt er zo over: “We wonen zelf in Spijkenisse, dus we zijn zelf maar 10 tot 15 kilometer van huis verwijderd.” Een jaar geleden hadden ze minder geluk, toen…  Lees verder →

{RTV Rijnmond  – 5 MEI 2022} – klik HIER voor het filmpje

Rijnmond Vandaag

Een dagelijkse talkshow vol nieuws, sport, weer en achtergronden bij het nieuws.

Rijnmond Vandaag – Aflevering 22105 2000  5 mei  20:00 – 20:12

Na de reportage van twee jaar geleden – vlak na de overname, in de coronatijd, tijdens een leeg en stil terrein – was er nu aandacht voor de ‘goede’ tijden. Met een goede bezetting, volop reuring, blije gezichten en geen beperkende maatregelen.
{NOS Nieuws – 27 JULI 2021} – klik HIER voor het artikel

Op meerdere plekken in Nederland ondergelopen campings door zware regenbuien

De hevige regenbuien die gisteravond en vannacht over Nederland trokken hebben veel kampeerders natte voeten bezorgd. Op tal van plaatsen liepen campings onder water.

Zo kwam op Vlieland kampeerterrein Stortemelk voor een groot deel onder te staan. Sommige plaatsen zijn kletsnat. De brandweer kwam eraan te pas om het water weg te pompen.

“Volgens mij hebben we het nu weer aardig onder controle, maar er was plotsklaps heel veel regen”, zegt een van de campingwachters tegen Omrop Fryslân. “Ik kom veel mensen tegen die dit gewoon niet verwacht hadden. Er is veel vochtigheid in de tenten. We zijn nu met zijn allen aan het kijken hoe we dit kunnen oplossen.”

“Het is wel heel bizar dit, ik heb dit nog nooit meegemaakt,” zegt een gast op de camping. “We hadden wel alles omhoog geplaatst. Maar uiteindelijk toch natte enkels. Ik dacht eerst: het waait wel over, een kort buitje kunnen we wel hebben op deze zandgrond. Maar het was toch wat erger,” vult zijn medekampeerder aan.

Ook de gasten op camping De Zonnehoeve in Oudenhoorn kregen het voor de kiezen. Een regenbui legde de camping voor een groot deel blank. “Je probeert met trekkers de boel droog te krijgen, maar het blijft hier nat en verzadigd”, vertelt campinggast Ton tegen regionale omroep Rijnmond. “Tot aan het wiel, zo hoog stond het”, wijst hij naar de plek des onheils. “Ook de aardappels onder de camper zijn nat geworden”, zegt zijn vrouw Anja.

Campingeigenaar Gerben deelt trekkers en rieken uit aan de gasten om het water zo veel mogelijk weg te krijgen, maar de plassen blijven liggen. “Het is dweilen met de kraan open”, zegt hij. “Je hoopt dat het niet te veel de vakantie beïnvloedt. Maar wij zeggen altijd dat niet het weer, maar de sfeer de vakantie bepaalt. Je ziet de echte kampeerders er altijd iets moois van maken.”

Wim uit Dordrecht is zo’n kampeerder en hij zit ook niet bij de pakken neer. Sterker nog, hij wil niets van een verregende vakantie weten. “We trekken ons daar niet zoveel van aan. We laten ons hier niet wegsturen”, verwijst hij naar de wolkbreuk.

{RTV Rijnmond – 26 JULI 2021} – klik HIER voor het filmpje

Slecht weer zorgt voor wateroverlast op de camping: ‘Het stond wel vier tot vijf centimeter hoog’

Zo erg als de beelden in Limburg, België en Duitsland was het zeker weten niet, maar de gasten op camping De Zonnehoeve in Oudenhoorn kregen het maandag flink voor de kiezen. Een flinke regenbui legde de camping voor een grote deel blank. “Je probeert met trekkers de boel droog te krijgen, maar het blijft hier nat en verzadigd”, vertelt campinggast Ton.

Ook Wim uit Dordrecht is ’s middags druk in de weer met een trekker, maar krijgt het water niet weg. “Vanmorgen was het wel erger”, vertelt hij. “Toen stond er vijf centimeter water in de voortent.” De laarzen die hij aan heeft komen goed van pas. “Op het laatste moment dacht ik er ineens aan om die mee te nemen”, benadrukt Wim.

Ton en Marja uit Spijkenisse zijn met de kleinkinderen op stap en werden bij de camper ook met flinke plassen geconfronteerd. “Tot aan het wiel, zo hoog stond het”, wijst Ton naar de plek des onheils. “Ook de aardappels onder de camper zijn nat geworden”, zegt Anja.

‘Niet het weer, maar de sfeer bepaalt de vakantie’

Campingeigenaar Gerben de Groot deelde trekkers en rieken uit aan de campinggasten om… Lees verder →

{NOS Journaal Regio – 6 APRIL 2021} – klik HIER voor het filmpje

Live uitzending op NPO 2
bij het NOS Journaal Regio

6 april 18:15 – Seizoen 1 Afl. 67 – NOS Journaal Regio

Regionaal nieuws met landelijke uitstraling, gemaakt door de NOS en de regionale omroepen.
{RTV Rijnmond – 6 APRIL 2021} – klik HIER voor het filmpje

Kramperen op de camping: ‘Het zou een lekker weekendje worden’


Wie het afgelopen weekend op een camping doorbracht, zal Pasen dit jaar niet gauw vergeten. Het zou een lekker weekendje kamperen worden; fietsen, wandelen, in de zon zitten. Maar in plaats daarvan was het bibberen geblazen in de sneeuw- en hagelbuien.

Op Goede Vrijdag kon er nog gefietst worden. Maar vanaf de eerste paasdag was het gedaan met de buitenactiviteiten. Kampeerders zagen zo’n beetje elk weertype van alle seizoenen voorbijkomen: van heerlijke zon naar dreigende wolken, van harde wind naar regen en van hagel naar hevige sneeuwbuien.

Ook op camping De Zonnehoeve in Oudenhoorn kregen kampeerders het behoorlijk voor hun kiezen. Hadden ze niet beter een weekje kunnen wachten? Onze verslaggever Suzanne Mulder bezocht de campinggasten op camping De Zonnehoeve om te kijken hoe ze het afgelopen weekend hebben overleefd.

{RTV Rijnmond – 3 APRIL 2021} – klik HIER voor het filmpje

Campings in de regio staan vol met de Paasdagen

De lage temperaturen weerhouden kampeerders er niet van de camper van stal te halen en de scheerlijnen strak te spannen. Campings in de regio stromen vol met gasten die een lang paasweekend in de natuur willen doorbrengen. De telefoon van camping De Grevelingen in Nieuwe-Tonge en camping Zonnehoeve in Oudenhoorn staat roodgloeiend.

“Als je achter de computer gaat zitten dan hoor je de reserveringen achter elkaar oppoppen. Je zou denken dat op een gegeven moment alle plekjes vol zitten, maar nee”, vertellen Sanne en Gerben de Groot van camping Zonnehoeve met een grote glimlach. Deze reserveringen komen niet van buitenlandse toeristen. “Wat er nu staat is honderd procent Nederlands. Ik denk dat ze dat in Duitsland ook wel zullen merken, dat mensen vooral in eigen land op vakantie gaan.”
Lees verder →

{Algemeen Dagblad – 31 december 2020} – klik HIER voor het artikel

Twee dagen voor coronasluiting kregen Gerben en Sanne de sleutel van hun eigen camping

2020 BRACHT OOK MOOIE DINGEN

Er zijn mensen die 2020 liever direct willen vergeten, voor sommigen bracht dit jaar juist iets goeds. Deel 8: Gerben de Groot (31) en zijn vrouw Sanne (29) beleefden een ‘bizar’ eerste seizoen als kersverse campingeigenaren in Oudenhoorn.

,,Voor ons is het een bizar jaar. Dat begon al toen wij in de week dat we ons tweede dochtertje kregen een bod deden op een camping. De financiering was heel spannend. Uiteindelijk is het in 2020 gelukt. Vlák voor de aankoopdatum, met een anonieme investeerder die vertrouwen in ons had. Een super bijzonder moment.

,,Vanaf mijn vijftiende werkte ik elke zomer op een camping, van recreatieteam tot de receptie of technische dienst. Toen ik mijn vrouw Sanne leerde kennen zijn we dat blijven doen op een camping in Frankrijk. Zo is onze droom ontstaan.

Dicht moeten

,,Twee dagen na de sleuteloverdracht kregen we te horen dat de camping dicht moest. Daarmee vielen ook alle inkomsten weg, in april zou het… Lees verder →

{Groot Hellevoet – 22 december 2020} – klik HIER voor het artikel

Arbeidsmigranten in het zonnetje gezet

Oudenhoorn – De kerstdagen zijn in aantocht en dat was voor Camping De Zonnehoeve een mooie reden om hun arbeidsmigranten in het zonnetje te zetten.

Bij thuiskomst na hun werk konden ze onder het genot van een drankje genieten van een lopend kerstdiner langs een vuurshow en langs live muziek, alles geheel corona-proef.

“Wij horen op dit eiland veel negatieve klanken over arbeidsmigranten’, vertelt Sanne. “En eerlijkheidshalve vonden wij het best spannend om, afgelopen maart, te verhuizen naar een camping waar arbeidsmigranten wonen. Want hoe veilig voel je je in de polder als je alleen thuis bent? En wat als ze te veel gedronken hebben? Deze vooroordelen verdwenen al snel als sneeuw voor de zon. Wij luisteren naar ze en zij luisteren naar ons. Ze denken mee als wij ergens tegenaanlopen en helpen ons mee met lastige klussen als het ons niet lukt. We kunnen ze altijd vragen, al is het ‘s avonds laat.

Deze gasten, die van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat werken, en die waarschijnlijk veel meer uren maken dan de gemiddelde lezer, die leven in minder prettige omstandigheden (met meerdere in een chalet of in een caravan) en hun gezin moeten onderhouden dat thuis zit, verdienen in onze ogen heel wat meer respect. Daarom willen wij graag de kerstgedachte delen om, zeker in deze tijden, goed te zijn voor elkaar, ongeacht wat je afkomst of woonsituatie is, en zo samen de wereld een beetje mooier te maken!”

{Groot Hellevoet – 26 augustus 2020} – klik HIER voor het artikel

Corona-proof mini-Lowlands in de polder bij Camping Zonnehoeve

Oudenhoorn – Dit jaar hoefden festivalgangers niet naar Biddinghuizen af te reizen om deel te nemen aan het Lowlands festival! Niet alleen omdat dit festival vanwege de corona maatregelen geen doorgang kon vinden, maar ook omdat er een locatie ‘om de hoek’ was: op Camping Zonnehoeve aan de Tussenweg in Oudenhoorn!

Een vriendengroep uit Spijkenisse had direct na het afgelasten van Lowlands het campingveldje met 12 personen gereserveerd. Zo kon op Corona-veilige wijze feestgevierd worden.

Rustige natuurcamping
Eigenares Sanne de Groot vertelt dat Camping Zonnehoeve een rustige natuurcamping is. Mensen met kinderen kunnen er heerlijk rustig verblijven en van feestactiviteiten is normaal geen sprake. “Maar toen de vriendengroep van Rolf voorstelde om van het apart gelegen kampeerveld een mini-Lowlands te maken, hebben we toegestemd met dit éénmalig gebeuren. We wisten eigenlijk niet wat we konden verwachten. Maar het is wonderwel goed verlopen, onze andere gasten hebben totaal geen last gehad van de gezelligheid die hier heerste. Want gezellig is het, net als bij het echte Lowlands was er een heus blokkenschema gemaakt waarop de festivalgangers konden zien wat er op welk tijdstip ging gebeuren.

3FM live
Op de timetable ‘A campingflight 2 glitterkitty paradise LL weekend 2020’ was te lezen dat er vrijdag – nadat de inwendige mens versterkt was door Pizza Fresca – een sparkling silent disco zou plaatsvinden, met als dresscode Glitter.

Uw krant zou hierbij aanwezig zijn, totdat last-minute bekend werd dat 3FM zaterdag zou komen voor een live-uitzending vanaf de camping!

Want wat was het geval? De groep had zich aangemeld voor de 3FM Lowland Challenge en zo stonden zaterdag de DJ’s Jan-Willem Wessels en Andres Odijk van 3FM in de polder van Oudenhoorn. Zij verzorgden twee live-uitzendingen met interviews.

Andres en Jan-Willem waren die nacht al om 2.30 uur van huis gegaan om her en der in het land verslag te doen van Corona-proof Lowland feestjes.

Zo kwam het dat niet pas zaterdagavond, maar al eind van de ochtend de dresscode Tijger was, terwijl akoestisch zangduo Rough Harmony een optreden verzorgde. Jasper & Shirley zouden die avond optreden, maar reisden met plezier eerder af naar de Tussenweg.

Vriendengroep
Lowlands aan de Tussenweg werd georganiseerd door een hechte vriendengroep en we spreken Rolf alias GlitterKitty: “Toen in april Lowlands werd afgelast, zijn we gelijk op zoek gegaan naar een locatie waar we corona-proof en zonder overlast een feestje zouden kunnen bouwen. Toen we het terrein van Zonnehoeve zagen, waren we direct overtuigd. En nu staan we dus hier, sommigen met hun tent of caravan die nog maar net is aangeschaft. We zouden eigenlijk met twaalf personen hier zijn, maar Dennis ligt met een hernia thuis. Die luistert nu mee via de satelliet,” voegt hij er gekscherend aan toe.

“Ik ken Sjaan, Divera, Bastiaan, Jessica en Jessica, Mike, Fitboy, Sonja, Dolf en Joke al heel lang – sommigen al wel 30 jaar – en we gaan ieder jaar samen naar Lowlands.”

Kenners van Lowlands weten dat daar altijd een ‘Bravo’ is opgebouwd, nou die stond er in Oudenhoorn ook. Verder was er een Llowzone om even bij te komen en een Adonis met een heuse…Lees verder →

{RTV Rijnmond – 25 AUGUSTUS 2020} – klik HIER voor het filmpje

Stilte voor de storm…

Op 25 augustus, vlak voor de zomerstorm Francis, kwam RTV Rijnmond op bezoek om te kijken hoe onze campinggasten zich ‘schrap zetten’ voor het aankomende noodweer.

Gelukkig kunnen we inmiddels zeggen dat het, op een paar afgebroken takken na, allemaal is meegevallen.

Rijnmond was benieuwd hoe onze gasten zich hier op voorbereiden. Ben je ook benieuwd?

Kijk hier het TV-item terug:

https://www.rijnmond.nl/media/99807/Kampeerders-op-camping-De-Zonnehoeve-zetten-zich-schrap-voor-zomerstorm

 

{RTV Rijnmond – 23 JULI 2020} – klik HIER voor het filmpje en radio fragment

Handen vol door corona: ‘overweldigende’ belangstelling voor camping Zonnehoeve

Sanne kan het nauwelijks geloven. “Het is mega overweldigend”, zegt ze. “Eerst sta je leeg en sta je te wachten op je gasten. Nu hebben we afgelopen weekend dertig gasten moeten afwijzen, omdat we al zo vol zitten. Het is de omgekeerde wereld.”

“Als je nu kijkt, dan zie je kinderen spelen en skelteren. Dat is het tegenovergestelde van wat eerst was”, vult Gerben aan.

Corona-maatregelen

Gerben en Sanne hebben ervoor gekozen om, in tegenstelling tot een aantal andere campings, bijna geen zichtbare …. Lees verder →

{Gemeente Hellevoetsluis – 5 juni 2020} – klik HIER voor het artikel

Wethouder Spoon hartelijk ontvangen door jonge ondernemers van camping de Zonnehoeve

Wethouder Spoon (economische zaken) bezocht donderdag camping de Zonnehoeve in Oudenhoorn. In deze voor ondernemers lastige tijd bezoekt de wethouder enkele ondernemers die nog maar net gestart waren en al vrij snel hun onderneming moesten sluiten door de maatregelen tegen het coronavirus.

Zo sprak hij ook met de familie de Groot die nog niet zo lang geleden camping de Zonnehoeve overnam in Oudenhoorn (gemeente Hellevoetsluis). De wethouder werd zeer hartelijk ontvangen in de woonkeuken van het stel. Met hun twee kleine kinderen verhuisden zij begin dit jaar vanuit Bleiswijk naar de Tussenweg in Oudenhoorn om hier hun droom waar te maken. Na jaren gewerkt te hebben op campings in heel Europa waren ze klaar voor hun droom van een eigen camping. Totdat het coronavirus de boel tijdelijk stillegde.

De wethouder en de jonge ondernemers bespraken welke gevolgen de maatregelen hebben. Ook zij hebben te maken met veel minder inkomsten doordat ze de camping een tijd moesten sluiten en nu een lage bezetting hebben. Aan de andere kant leverde het ze wel tijd om het bedrijf aan te passen aan hun persoonlijke ideeën.

Het bezoek werd uiteraard afgesloten met een rondleiding op de camping. Opvallend zijn de mooie,  ruime plekken en het fraaie sanitair. De camping bevat ook een voedselbos, een plek waar diverse gewassen verbouwd worden. En er zijn plannen voor groepsaccommodaties en vergaderruimten.

Het echtpaar wil graag nader kennismaken met de inwoners van Oudenhoorn en Hellevoetsluis, maar door de afgelaste activiteiten is dat in deze tijd ook wat lastiger. Wethouder Spoon wenst deze ondernemers veel succes voor de toekomst en roept inwoners op om deze ondernemers te steunen: “Wilt u een keer in de buurt kamperen? Denk dan eens aan deze kleinschalige, groene en prachtige camping!”

{Radio Rijnmond – 12 MEI 2020} – klik HIER voor het fragment

Camping Oudenhoorn hoopt op goede zomer na versoepeling coronamaatregelen

{Radio Rijnmond – 3 MEI 2020} – klik HIER voor het fragment

Kersverse campingeigenaar verbaasd over toestaan van dagrecreatie: ‘alsof je ’s nachts besmettelijker bent’

Twee dagen nadat Gerben en Sanne de Groot hun camping openden in Oudenhoorn, konden zij alweer sluiten vanwege de coronamaatregelen. Anderhalve maand later staan ze versteld dat campings in het Groene Hart al wel weer open mogen voor nachtrecreatie. “We snappen het wel, maar vinden het lastig te verkopen aan onze gasten.”

Na maanden van voorbereiding kregen Gerben en Sanne de Groot in maart slecht nieuws over hun camping Zonnehoeve. Hun camping moest twee dagen na de opening dicht vanwege de coronamaatregelen. “Dat was een hele valse start”, vertelt Gerben op RadioRijnmond. “Als je zolang naar iets toeleeft, dan is het heel zuur als je niet kunt starten.”

“In de week dat corona in Nederland groter werd, was het al spannend of we überhaupt naar de notaris konden.” Toen de afspraak nog door kon gaan, was de klap nog groter toen bleek dat het coronavirus grote gevolgen had voor hun camping. “Drie dagen daarna kregen we te horen dat de camping niet open mocht gaan. Dan sta je wel even met je handen in het haar van: ‘Wat nu?’.”

‘We kunnen niet wachten’

In verband met uitgestelde inkomsten, hopen Gerben en Sanne hard dat de maatregelen worden versoepeld. “We hopen dat we snel open kunnen. We zijn er klaar voor en kunnen niet wachten de eerste gasten te verwelkomen.”

Sinds afgelopen woensdag is dagrecreatie weer toegestaan in regio Rotterdam, op Goeree-Overflakkee en op Voorne-Putten. Maar hier hebben vooral de grotere campings profijt van, volgens De Groot. “Het is niet zo dat wij sinds die regeling ineens weer inkomsten hebben en gasten over de vloer. Aan de ene kant snap ik die maatregelen, maar wij hebben er helaas nog niet veel profijt van dus hopen dat nachtrecreatie ook snel weer wordt toegestaan.”

De reden voor de versoepeling is bij Gerben ook niet duidelijk. “Gekscherend zei ik al: Is de kans dat je ’s nachts iemand besmet dan groter? Maar het gaat er vooral om dat…. Lees verder →

 

{RTV Rijnmond – 16 APRIL 2020} – klik HIER voor het filmpje

Camping Zonnehoeve heeft hoop ondanks valse start door corona

De Stichting Vrije Recreatie heeft in een brief aan de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond gevraagd of kleine campings weer open mogen. Campings passen volgens de stichting makkelijk in de anderhalve-meter-economie. Ook camping Zonnehoeve in Oudenhoorn ziet dat graag gebeuren.

De camping heeft vijftig plekken van 100 tot 120 vierkante meter. “We hebben hier ruime plaatsen. Mensen zijn buiten en ver bij elkaar vandaan”, vertelt Sanne de Groot van camping Zonnehoeve. Ook benadrukt zij de grootte van het sanitair op haar terrein.

Gerben de Groot denkt dat Zonnehoeve zich aan de coronamaatregelen kan houden: “Stel dat we met 25 plekken open gaan, waar zeven tot acht meter ruimte tussen elke plek is, dan heb je helemaal genoeg. In de supermarkt of bouwmarkt heb je veel minder afstand. Met 25 plekken zijn we al blij en kunnen we aan de slag. Mochten mensen de toiletten of douches nodig hebben, dan kunnen we eventueel ook een schema opstellen.”

Valse start

De noodgedwongen sluiting van de camping is extra vervelend voor familie De Groot, omdat ze slechts twee dagen voor de aankondiging van de coronamaatregelen eigenaar van de Zonnehoeve werden. Het hebben van een eigen camping was een grote droom voor hen.

“Het was een valse start van onze onderneming”, blikt Gerben terug. Sanne vult aan: “We hadden er ontzettend veel zin in. Als je op het punt staat om te starten en je hoort dat het niet doorgaat, dan is het erg zuur.”

Het coronavirus is vooral op financieel gebied een probleem, zegt Gerben. “Wij zouden voor de zomer zeker open moeten, als onze droom geen nachtmerrie wil worden”, besluit Sanne.

Lees verder →

{Heraut – 1 april 2020} – klik HIER voor het artikel

– Ik vertrek –

Gerben en Sanne gaan voor altijd op vakantie…

Bleiswijk – Voor Gerben en Sanne de Groot wordt een droom werkelijkheid; ze hebben een camping gekocht en verhuizen samen met hun dochtertjes Pleun en Lotte naar het Zuid-Hollandse eiland Voorne-Putten waar ze de trotse eigenaren zijn geworden van Camping Zonnehoeve. Een ruime en rustig gelegen familiecamping in Oudenhoorn (nabij Hellevoetsluis).

Trees Borkus-Henskens

Op 20 maart werden de handtekeningen gezet waarmee de koop definitief werd gesloten, maar de droom dateert al van ver daarvoor. Bleiswijkers Gerben en Sanne kenden elkaar van vakantiewerk op diverse campings. Tien jaar geleden besloten ze samen op een camping in Frankrijk te gaan werken. Omringd door enthousiaste collega’s en vakantiegangers beleefden zij fantastische zomers en toen al werd de kiem gelegd voor de droom: een eigen camping.

Werken

Gerben (30) zullen veel sportliefhebbers nog kennen als voorzitter van tennisvereniging LTV Bleiswijk en zijn werk in het tennis- en squashcentrum Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn. Sanne (29) is een bekend gezicht in Bergschenhoek waar ze als juf in groep 8 van de Pius X school werkt. “We hadden het beiden naar ons zin, maar toch bleef de droom en het zoeken naar een plek waar je buiten kunt leven, met mensen om je heen in de natuur. Sinds wij ouders zijn geworden is dit gevoel alleen nog maar sterker geworden. Wie kon vermoeden dat wij onze droom zo dichtbij zouden vinden. Niet te ver van de familie en vrienden en precies wat we zochten! Waar we onze kinderen willen zien opgroeien; dagelijks om ons heen.”

Volg je droom

Een droom hebben is mooi, maar ook heel veilig. Een droom najagen is leuk maar ook heel spannend. Gerben: “Zo’n acht jaar geleden gingen wij voor het eerst naar de bank en vroegen advies hoe we onze droom zo snel mogelijk konden verwezenlijken. Elke dag, week en maand zijn we aan de slag gegaan om in kleine stapjes dichterbij ons doel te komen. Na vele (ook mislukte) projecten, investeringen en pogingen… Lees verder →

Spring naar toolbar