Pluk je maaltijd VERS uit ons voedselbos!

Pluk niet alleen de dag maar ook je maaltijd 

Waar kun je nog de appelbloesem ruiken en aardbeien, noten of bloemen plukken? Bij een overnachting op onze camping oogst je je avondmaaltijd vers uit ons voedselbos en kun je in de kruidentuin op zoek gaan naar geschikte kruiden om je maaltijd heerlijk mee te garneren. Door het stimuleren van biodiversiteit willen we niet alleen de groei van de moestuin stimuleren, maar vooral ook bijdragen aan een verbeterde, gezonde wereld waarin we leven in harmonie met de natuur.

Op alle kampeerplekken en in de middenbermen zijn fruit- en notenbomen geplant. Bijna alle bomen geven rijke bloesem in april-mei en dragen vrucht in juni, juli, augustus en september. Ook staan er veel walnootbomen, die o.a. (zomerse zoemers) muggen op afstand houden.

In ons voedselbos combineren we landbouw en natuur voor een duurzame voedselproductie. De biodiversiteit, ecologische veerkracht en productiviteit van biomassa van een voedselbos zijn hoog. Dankzij een poel en heuvels is op een relatief klein oppervlak een grote variatie aan beplanting mogelijk. Daarnaast biedt het ook gelegenheid voor een heerlijke wandeling en nodigt het uit om je te verwonderen over alle geuren en kleuren van de natuur.

If we take care of nature,
nature will take care of us!

Meehelpen? Van harte welkom!

Beginnen jouw groene vingers al te jeuken en heb je de tuinhandschoenen al
aangetrokken? Wat leuk, er is altijd van alles te doen in het Voedselbos. Vind je het leuk om mee te helpen? We organiseren zo-nu-en-dan moestuinochtenden en natuurwerkdagen. Op het krijtbord in de afwasruimte lees je als we in de moestuin aan de slag gaan.

 

Spring naar toolbar