Pluk uw maaltijd VERS uit ons voedselbos!

In ons voedselbos laten we zien dat landbouw ook anders kan, zonder de grond uit te putten. Dit doen we door landbouw en natuur te combineren voor een duurzame voedselproductie. De biodiversiteit, ecologische veerkracht en productiviteit van biomassa van een voedselbos zijn hoog. Dankzij een poel en heuvels is op een relatief klein oppervlak een grote variatie aan beplanting mogelijk.

Ons voedselbos is toegankelijk via een breed schelpenpad.

If we take care of nature,
nature will take care of us!

Pluk naar hartenlust

Waar kun je nog de appelbloesem ruiken en aardbeien, noten of bloemen plukken? Bij een overnachting op onze camping mag u uw avondmaaltijd vers uit het voedselbos oogsten en op zoek gaan naar geschikte kruiden om uw maaltijd mee te garneren. Door het stimuleren van biodiversiteit willen we niet alleen de groei van de moestuin stimuleren, maar ook bijdragen aan een verbeterde, gezonde wereld waarin we leven in harmonie met de natuur.

Op alle kampeerplekken en in de middenbermen zijn fruit- en notenbomen geplant. Bijna alle bomen geven rijke bloesem in april-mei en dragen vrucht in juni, juli, augustus en september. Ook staan er veel walnootbomen, die o.a. muggen op afstand houden.

 

Meehelpen? Van harte welkom!

Iedere zaterdag werken we met een gezellige groep natuurliefhebbers in ons Voedselbos.
U bent méér dan welkom om aan te sluiten en samen met ons te werken in het groen en te genieten van de fijne plek. 

 

Spring naar toolbar